appartamento03Pianta

Accommodation
3 rooms 4 + 2 (+1) sleeps.

Distribution
On one level. Two bedrooms. The first one with double bed. The second one with 2 single beds which can be united to shape a standard double bed. One living room with 1 double sofa bed. One kitchenette corner. One bathroom with a shower.

Terraces and Verandas
1 sea front terrace, located in front of the living room. It is one of the most fascinating views which embraces the whole gulf from one of the highest points of the complex. Tavolara island is magically outstanding among the blue hues of the sea. From the terrace, high on the ground, a staircase leads you down to the most beautiful part of L’Ea di Lavru gardens.

Equipment
Hot/cold air conditioning in the 3 rooms. Electronic safe-box. Self-catering (full kitchenware). Double curtains. Under counter fridge with freezer compartment (height cm 81,5 – width cm 58 – depth. cm 60). Four rings gas hob. SAT TV with international channels (40″, 3 cm thick, wall fit up Samsung TV set. Link up upon request). Outdoor furniture: wrought iron and solid wood table and chairs.

View
Sea view: from the main bedroom, from the living room and from the terrace you can enjoy the astonishing view of Tavolara island, which stands out in the middle of Porto San Paolo gulf. Garden view: from both bedrooms, living room, kitchenette corner and terrace.

Description
It is a charming apartment with a smashing view of the gulf, which enraptures, as if by magic, your heart and your mind. It is made up of two bedrooms and of a living room with one sofa double bed and one sofa single bed. The main room has a double bed and a huge window, which looks like a big frame around the enchanting view of the gulf, spread in front of your bed. It is made of a single glass – a transom-window – with no central window-post to be able to enjoy, without any obstacle, the fascinating view of the gulf. To enhance the magic moment of this glance, part of a deep fuchsia bougainvillea peeps in from the left side of the window, playing to the gallery for … “a coup de theatre”. Outside the bedroom there is a built-in wardrobe with heavy wood sliding doors. Some orange and blue led lights give a soft atmosphere to this passage. The second bedroom has two single bed, which maybe united to make a comfortable double bed. It has a large wardrobe fitted in a false Nuraghic volume, planned by the design engineer. The bedroom window overlooks the central green area of the village, which is most of the time in flower. Just outside the window in the middle of a large flowerbed a 250 years old olive tree seizes the scene and easily dominates the surrounding area. The living room has a “U” layout. In the middle a whole glassed patio, which spreads a plentiful brightness all around the place, is strategically set. At the entrance an artistically designed and useful pantry has been carefully executed. It has sharp edges and is laid parallel to the main wall. It houses a cavity in which an evocative mosaic of ancient stones, veined by centuries old lichens and fossils remains is vertically placed. A heavy hand chiseled granite stone is placed on top of the antique stones to obtain a useful niche. In the area of the entrance/kitchenette corner a large false ceiling has been carried out, where a consistent number of dichroic down lights edged by pink Venice glasses have been fitted in. The light power is regulated by useful dimmers. One of the “U” bars of the living room is made up of a lovely “L” shaped” kitchenette corner, where there is a 6 centimeters thick pink granite cooking top layer rounded on its edges. The walls around this corner are tiled with characteristic lozenges and small square tiles, handmade and hand painted with ancient designs by the prestigious “Richard Ginori” factory of ceramics. The area underneath the cook top is protected by hand made solid and heavy wood doors. The opposite “U” bar is set out as living room. From this area you can step out, through large and glassed sliding doors, onto a panoramic terrace furnished with table and chairs. From this terrace you can descend down, by a staircase, to the most beautiful and full of flowers part of the complex gardens. The areas of the apartment are divided by two different access corridors. The bathroom floor and the walls are coated with the precious “Cerasarda” craquelé tiles. A special attention has been addressed to the lighting system of the apartment: particularly designed halogen lamps set on the walls and on the ceiling are strategically distributed along the unit. They define the environment and, together with the indirect suffused orange color lighting spread on top of the false ceiling, create a particularly evocative atmosphere. A satin finish silver color spot light, with a yellow gelatin filter, shows off the antique mosaic stones lichen. A further “drop” of fading azure light, set between the pantry “sculpture” and the false ceiling, gives an unusual punctuation to the environment.

Bordering on
On its left hand side is contiguous with the # 2 apartment terrace/solarium. In front and behind the apartment has no adjoining structures. On its right hand side the unit borders with the apartment #7 terrace/solarium. No other units are above, while underneath there is the unit # 11.